Vidisha Mallik

Konstnärlig ledare

Vidisha Mallik är tillsammans med Ed Damron konstnärlig ledare för Expressteatern som hon grundade 1986 i Paris efter två års studier vid École Jacques Lecoq. Tidigare har hon studerat teater vid Institutionen för Dramatik vid Göteborgs Universitetet samt vid The Commedia School i Stockholm.

Vidisha har tillsammans med Ed Damron skrivit, spelat eller regisserat samtliga Expressteaterns mer än 40 produktioner.

Ed Damron

Konstnärlig ledare

Ed Damron utexaminerades 1979 med BA i Drama vid Theatre Department University of North Carolina, Greensboro. Efter flera års arbete med TOUCH mime theatre och som solo artist i USA, och två års utbildning vid Écoles Jacques Lecoq, Paris, hamnade Ed i Sverige 1987 där han sedan dess har arbetat med Expressteatern. Han har varit Visiting Professor vid Theater Department vid University of Missouri – Kansas City (93-94).

Ed har tillsammans med Vidisha Mallik skrivit, spelat eller regisserat samtliga Expressteaterns mer än 40 produktioner.

2018 erhöll Ed Damron Malmö Stads Kulturstipendium för värdefulla insatser.

Kajsa Littgren

Producent

Kajsa är utbildad till Producent/projektledare vid Producentutbildningen för Film och Scenkonst Dramatiska Institutet/ Forum Ystad. Med en bakgrund som företagare har Kajsa dessutom många års erfarenhet både  som projektledare/producent  och som rekvisitör, kostymör. Hon har arbetat som producent/produktionsassistent och marknadsförare med såväl teatergrupper, sommaropera, som friluftsteater.

Victoria Dedekam

Skådespelare

Victoria är en norsk skådespelare, utbildad på den internationella teaterskolan The Commedia School i Köpenhamn. Hon har studerat Pedagogisk Drama vid Malmö Högskola, och Drama og Teaterkommunikasjon vid HiOA och Forstudium Teater i Oslo. Hon har arbetat som teaterinstruktör för Oslo Musik og Kulturskole och Ferie Camp i Köpenhamn. Den sista tiden har hon spelat i uppsättningen Le Grand Finale samt skapat föreställningen Hurra för Scandinavia! med teaterduon My & Victoria.

Victoria är skådespelare på Expressteatern och medverkar i Fin i kanten med urpremiär hösten 2021,och har tidigare spelat med i Kära Nån och  Ömhjärtad.

Hugh Chandler

Kompositör & musiker

Hugh Chandler har en master-examen i musik från University of South Carolina och har doktorerat i musikkomposition vid Texas universitet. Han arbetar frilans som gitarrist och tonsättare och är bosatt i Austin, Texas i USA. Som kompositör har han skrivit allt från stycken för solo gitarr över kammarmusik, elektronisk musik till orkesterverk liksom komponerat för både film och teater.

För Expressteatern är Hugh kompositör och musiker, hans musik finns med i många av våra uppsättningar, som i årstidssviten; Prima Vera, Badet, Vinterns hemlighet och Björnen som inte kunde sova. Nu senast har han gjort musiken till föreställningarna Fin i kanten, Kära Nån!, Pladask och Ömhjärtad.

Karin Lindahl Oscarsson

Scenograf & Kostymör

Karin är utbildad modedesigner med fokus på drapering och konstnärliga uttryck och tog sin master examen från Danmarks Designskola 2012. Men redan under studierna började hon frilansa som kostymör, scenograf och rekvisitör för teater, tv och dramaproduktion. Karin arbetar återkommande på SVT och Malmö Latinskola. På Expressteatern har Karin varit med och skapat kostymer och scenografi till Ömhjärtad. Till föreställningen Pladask gjorde Karin scenografin samt kostym. I föreställningen Kära Nån! gjorde Karin scenografi och kostym i samarbete med Anna Sjölin. Karin har gjort scenografi och kostym till senaste föreställningen Fin i kanten med premiär 2021.

Anna Penna Sjölin

Scenograf & Illustratör

Anna Sjölin jobbar med illustration, grafisk formgivning, måleri och scenografi. Sedan över 20 år jobbar hon frilans under namnet AnnaPenna. Anna målar och ställer ut några gånger om året. I hennes ateljé 51 KVADRAT finns även ett galleri. Sedan 1999 har Anna Penna Sjölin illustrerat många av Expressteaterns affischer och trycksaker.

Anna Penna Sjölin är scenograf och illustratör på Expressteatern. Som scenograf skapar hon den scenografi som våra föreställningar utspelar sig i och som illustratör gestaltar Anna våra affischer och många av våra trycksaker.

Till föreställningarna Vinterns hemlighet, Björnen som inte kunde sova och Ömhjärtad gjorde Anna även scenografin. I föreställningen Kära Nån! gjorde Anna scenografi och kostym i samarbete med Karin Lindahl Oscarsson.

Fredrik Grönwall

Ljud- och ljustekniker

Fredrik driver fgphoto sedan 2013 där han mångsidigt arbetar som fotograf, scenograf, filmare, producent men i huvudsak som ljus- och ljudtekniker. Arbetat med produktioner så som Weeping Willows, Från det blå skåpet med Cecilia Frode (Musik i Syd), festivalen ÄRA, Jeppe på berget (Vinbäcken) samt Sommarlovsaktiviteter i Kristianstad Kommun (Kulturhuset Barbacka). På Expressteatern har Fredrik tidigare varit tekniker i föreställningarna Pladask och Ömhjärtad.

My Areskoug

Regissör

My Areskoug är utbildad på Mimlinjen, Danshögskolan i Stockholm. Hon arbetar frilans som regissör, dramatiker med inriktning på rörelsebaserad scenkonst. I samarbete med teatrar som Pantomimteatern,  Teater Tre,  Regionteatern i Växjö och Byteatern har My Areskoug regisserat och skrivit flera pjäser. 2002-2006 var hon verksam som lärare och utbildningsledare på mimprogrammet vid Teaterhögskolan i Stockholm. På Pantomimteatern, i mimföreställningen Hoppet – för jag dog inte, medverkar My som mimskådespelare och har även skrivit och regisserat verket.

På Expressteatern har My regisserat Kerstin Blixt i hetluften, Vinterns hemlighet och Björnen som inte ville sova och gett regihjälp till Pierrot och månen och Prima Vera. I föreställningen Kära Nån! på Expressteatern 2019 regisserar My tillsammans med Ed Damron

Edvin Svensson

Snickare

Edvin Svensson började teaterkarriären på Lilla Teatern / Studentteatern i Lund 1973. Under 1980-talet arbetade han inom kommunal kulturverksamhet och för Riksteatern. Därefter var Edvin under många år verksam som producent i Malmö, 1988-1996 för Teater 23 och 1998-2010 för Expressteatern. Numera arbetar Edvin frilans inom teatervärlden bl a som snickare och webbmaster för olika fria grupper i Malmö.

På Expressteatern är Edvin snickare och bygger scenografi och rekvisita.