KLASSRUMSFÖRESTÄLLNING

Den ondskefulla Mr X, utklädd till vaktmästare, stjäl barnens känslor.

Detta blir upptakten till ett mimäventyr som barnen deltar i (och delvis leder) i jakten på Mr X.

Denna interaktiva pjäs framförs på engelska för barn, åk 4-6. Did I Really? är skapad som en överraskning i skolan. Genom att mima och prata engelska tillsammans med skådespelaren, kommer barnen med i pjäsens värld och får uppleva en fantasiutflykt i klassrummet.

Idén till föreställningen har växt fram under Expressteaterns projekt Kroppens fantasi – mim i skolan, där mim används i undervisningen av skolämnen. Genom att gestalta engelska ord i mim tillsammans med barnen, stöds inlärningen med hjälp av kroppen och fantasin. Föreställningen är även tänkt som en inspiration för lärare.

Did I really? kan bokas som föreställning eller Skapande skola-workshop, och extra mim-workshop (30 min) kan bokas till i direkt anslutning till föreställningen.

Interaktivt mimäventyr på engelska för åk 4-6

Föreställningens längd: ca 55 min

MEDVERKANDE OCH PRODUKTION

Manus: Mallik / Damron

Medverkande: Ed Damron

Regi: Vidisha Mallik

Musik: Hugh Chandler

Foto: Martin Lindeborg

Urpremiär: 27 september 2011

Mediaröster

Skånska Dagbladet 2011-09-27: Mim i klassrummet ger engelskan en kick

Tack för en mycket inspirerande föreställning. Mina elever var mycket entusiastiska. De går fortfarande omkring och mimar.

…de lärare som var med under föreställningarna, sa unisont på vårt senaste kulturmöte, att föreställningen var fantastiskt bra och att skådespelaren verkligen kände av vilka elever som kunde medverka i olika grader.

Med stöd av Malmö Kulturstöd, Kultur Skåne och Statens Kulturråd.