KLASSRUMSFÖRESTÄLLNING

Den ondskefulla Mr X, utklädd till vaktmästare, stjäler barnens känslor. Detta blir upptakten till ett mimäventyr som barnen deltar i (och delvis leder) i jakten på Mr X.

Denna interaktiva pjäs framförs på engelska för barn 10-12 år. Did I Really? är skapad som en överraskning i skolan. Genom att mima och prata engelska tillsammans med skådespelaren, kommer barnen med i pjäsens värld och får uppleva en fantasiutflykt i klassrummet.

Idén till föreställningen har växt fram under Expressteaterns projekt Kroppens fantasi – mim i skolan, där mim används i undervisningen av skolämnen. Genom att gestalta engelska ord i mim tillsammans med barnen, stöds inlärningen med hjälp av kroppen och fantasin. Föreställningen är även tänkt som en inspiration för lärare.

Interaktivt mimäventyr på engelska för åk 4-6

Föreställningens längd: ca 50 min

VÅREN 2018

PÅ TURNÉ & ABONNERADE FÖRESTÄLLNINGAR

15/1 kl 10.00 & 12.30, abonnerad, Hasslarödsskolan, Osby

16/1 kl 10.00, abonnerad, Hasslarödsskolan, Osby

16/1 kl 12.30, abonnerad, Parkskolan, Osby

17/1 kl 10.00, abonnerad, Örkenedsskolan, Osby

Medverkande och produktion

manus: Mallik / Damron

medverkande: Ed Damron

regi: Vidisha Mallik

musik: Hugh Chandler

foto: Martin Lindeborg

producent: Kajsa Littgren

urpremiär: 27 september 2011

Med stöd av Kultur Skåne

Föreställningen “Did I really?” medverkade på TRETE-festival i Trollhättan den 25 oktober 2017!

TRETE (som tidigare hette Teaterfestival för unga) är en regional festival med fokus på fri teaterkonst för barn och unga. Teatercentrum västra har arrangerat festivalen sedan 1995, ibland tillsammans med andra arrangörer.

TRETE visar hela föreställningar för barn och unga, och med barn och unga i publiken. Festivalen brukar också innehålla seminarier och chanser att mingla och träffa kolleger. Vid sidan av barnen är regionens arrangörer en viktig målgrupp. Arrangörer är Teatercentrum och N3 Kulturbyrå i Trollhättan.

TRETE:s namn betyder TRE stycken T. Alltså bokstaven T tre gånger. Som i “Teatercentrums och Trollhättans Teaterdagar”.

Mediaröster

Skånska Dagbladet 2011-09-27: Mim i klassrummet ger engelskan en kick

Tack för en mycket inspirerande föreställning. Mina elever var mycket entusiastiska. De går fortfarande omkring och mimar.

Lena GetzÄngelholms Montessoriskola

…de lärare som var med under föreställningarna, sa unisont på vårt senaste kulturmöte, att föreställningen var fantastiskt bra och att skådespelaren verkligen kände av vilka elever som kunde medverka i olika grader.

Pia MårtenssonÖstra Göinge